Noen ganger blir jeg litt sånn småsprø. Enda mer enn vanlig. Hybelkaninene har fått grov konkurranse i monsterheimen. Lille Monster har fått en ganske stor samling med tøydyr. Bikkjer, katter, bamser, rotte, marihøne + + + Hun fikk mange som baby og mange siden. Disse dyra finner jeg overalt i huset. Kikker jeg under sofaen kan en banne på at jeg finner et eller annet tøydyr og noen tomme Colaflasker.. Sukk. Ikke bare hybelkaniner altså. Gulvet på badet er også et sted jeg finner dyr. Gjerne under håndklær og skittentøy.. Eller i selve skittentøyskurven. Under vasken og bak do. Ikke spør meg om hva de gjør der. Lille Monster har sikkert en veeeeeldig god forklaring. Menasjeriet blir stadig utvidet av ymse grunner, som når Svensken rusler rundt på IKEA og får øye på et eller annet bløtt dyr..

Jeg tør påstå at vi til tider har et lite gnagerproblem i monsterheimen. På en tur på IKEA fant Svensken tre tøymus. En hvit, en brun og en grå. Egentlig skikkelig søte. Lille Monster la sin elsk på disse fra første stund. Så de har blitt med sånn litt overalt. Hun klarer å legge disse tøymusene igjen overalt også. Så jeg finner dem rundt om forbi i huset. På de nevnte steder og flere unevnte steder… Da hun hadde hatt dem i bare noen dager var vi en liten tur på Storsenteret. Det er et eller annet med barn og leker.. Hun skulle på død og liv ha med seg et av dyra. Da vi kom hjem ble det oppdaget at musa var vekk! Vi lette høyt og lavt, men ingen mus å finne. Noen dager etter tok vi turen innom senteret igjen. Jeg tasset inn på bokhandelen og spurte litt småflau, om de hadde sett en liten grå tøymus. Jenta som jobbet der pekte bort mot informasjonskassa. Der hang det en grå liten mus. Rundt halsen hadde den et blått bånd med et lite skilt hvor det sto Bendik på. Dermed hadde musa fått et navn. De andre to måtte jo også få navn, så det ble naturlig nok Bruno og Bianca.

Lille Monster har navn på alle sine tøydyr. Av en eller annen grunn har mange av dem navn som begynner på bokstaven B. De har også distinkte personligheter. I alle fall musene… Bendik er eventyrlysten og nysgjerrig. Bianca er en tøff og flink prinsessemus. Og Bruno er hjemmekjær og veeeeldig glad i mat. Det har jo blitt noen utflukter for de små dyra.. Bendik har vi plukket opp både her og der. Bianca var en hel uke i en matbutikk. Godt at skadedyrskontrollen ikke tok en tur da.. Bianca fikk en tur i vaskemaskinen sammen med den røde vasken, så hun er ikke hvit lenger.. Hmmm. Pussig. Bruno er vel den som har hatt vett og holdt seg hjemme.. Stadig er det musejakt her. Så enten er Bendik eller Bianca borte. Full alarm!! Lille Monster har stadig en forklaring på hvorfor og det er alltid en historie å fortelle om dem. Jeg har begynt å skrive ned noen av dem. Sånn for å spare til hun blir voksen. Kanskje jeg burde ha gitt dem ut som barnebøker?

Det burde vært funnet opp en sånn derre bippegreie til å feste på eller i leker. Så ble de lettere å finne. Hmmm. Kanskje jeg skulle tatt patent på den?? Hmmm..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende